18. juni 2012

The lady of no fear

På fredag, 15. juni, var klassen på Bergen kino for å se dokumentaren "The lady of no fear" om  demokratiforkjemperen Aung San Suu Kyi. Hun har helt siden hun var ung kjempet for friheten i landet sitt Burma, eller Myanmar. Hennes far var med å kjempe for frigjørelse fra England etter kolonitiden. Han var en spesiell mann, med en spesiell evne til å tale for folket. Han var den eneste som klarte å samle alle de ulike gruppene i landet. Han ble desverre drept rett før friheten var et faktum. Etter noen år kuppet en militær leder landet, og det ble på nytt innført diktatur med undertrykkelse, urettferdig fengsling osv.

I dag ser det ut til at diktaturet som har vart i mange mange år er på vei til å myknes opp. Dette er mye takket være Suu Kyi sitt arbeid. Hun har bl.a. sittet over ti år i husarrest fordi hun har kjempet for demokratiet. Dette er mye av grunnen til at hun har fått bl.a. Nobels fredspris og Raftoprisen. Nå er hun sluppet fri, og har nettopp besøkt Norge - og Bergen! :-) Hun har ofret hele sitt privatliv og familie for landet sitt. Dette handlet filmen i hovedsak om. En strek og trist historie - fylt med mye håp.

Jeg synes filmen var god, men litt kjedelig. Synes i utgangspunktet historien om landet og om henne er veldig spennende, men filmen gjorde den mye mindre interessant for å være ærlig. Mange av klippene var dårlige(kvalitet) og gikk i mye av det samme.

Kilde: Brukte det jeg husket selv.
Bilde: http://www.flickr.com/photos/network355/4920214522/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar